Használt autót vásárolna? Ennek örülni fog!

39952308 - happy driving student with a car keys

 

Sok ember számára jelentett nehézséget, hogy egy-egy gépjármű megvásárlásakor nem tudta a jármű valódi életútját (pl. a futott km-t, a káreseményeket stb.), ebben nyújt segítséget a Jármű Szolgáltatási Platform.

Mindösszesen ügyfélkapu regisztrációval kell rendelkezni, melyet bármely kormányablakban igényelhet az ügyfél, majd pedig a nyilvantarto.hu oldalon belül a webes ügysegéd menüpontra kell kattintani és a megismerni kívánt jármű rendszámát be kell írni.

Csak a Magyarországon forgalomba helyezett járművekre végezhető el a keresés. Első alkalommal történő belépés esetén a JSZP az ügyfél tárhelyére határozatot küld a közvetlen hozzáférés engedélyezéséről. Ezt követően az ügyfél bármennyi keresést indíthat.

A lekérdezéseket bárki, cél és jogalap igazolása nélkül, ingyenesen elvégezheti az ügyfélkapus azonosítást  követően.

A szolgáltatás igénybevételét követően az információk azonnal a rendelkezésére állnak.

Az adatszolgáltatásban megismerhetőek az érintett jármű műszaki adatai, pl. a járműnyilvántartásban szereplő kilométer-óra adatok, a jármű  forgalomban létére és forgalmazási korlátozásaira vonatkozó adatok, az, hogy a járművet körözik-e, továbbá a lekérdezésig nyilvántartásba vett tulajdonosok száma.

Lekérdezhetőek a jármű származásellenőrzésére és eredetiségvizsgálatára vonatkozó alapvető adatok, megnézhető, hogy a jármű rendelkezik-e biztosítással, vagy érintett volt-e káreseménnyel. A kártörténeti adatok megismerésére csak a 2019. január 1-jét követően bekövetkezett káreseményekre vonatkozóan lesz lehetőség.

A jármű futásteljesítményére és forgalomban tartására vonatkozó adatok a könnyebb értelmezhetőség érdekében grafikonon is megjelenítésre kerülnek, emellett hozzáférhető lesz az eredetiségvizsgálat és a műszaki vizsgálat képi dokumentációja is.

Kérjük kedves Ügyfeleinket, hogy ügyfélkapus regisztráció igénylése céljából vagy amennyiben segítségre van szükségük a Jármű Szolgáltatási Platform használatával kapcsolatban, keressék fel a Kiskunmajsai Járási Hivatal Kormányablak Osztályának kollégáit. Forduljanak hozzánk bizalommal!          

Kiss Melinda

járási hivatalvezető

                       

További friss hírek