Állnak a Nemzedékek terén a kopjafák

P1130036Balázs Antal Erdélyben élő nyugalmazott pedagógus, fafaragó az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegve 13 kopjafát ajándékozott Csólyospálosnak.

Anti bácsi személye nem ismeretlen a falu lakosai előtt, hiszen munkái a település több pontján is megtalálhatóak. Például ő készítette polgármesteri hivatal előtti téren lévő kopjafát és székelykaput, valamint az iskolában kiállított, a tanítók és tanárok előtt tisztelgő alkotást is.

A felajánló néhány éve lakóhelyén, Sepsiszentgyörgyön is hasonló gesztust gyakorolt, amikor a városnak díjmentesen szintén 13 kopjafát faragott és adományozott. Ott, a sorban az első olajfából készült, amelynek az alapanyaga Csólyospálosról került Székelyföldre és hirdeti azóta is a két település egyre szorosabb kapcsolatát.

Október 4-én az emlékmű elkészült, a kopjafák a helyükre kerültek. Felavatásukra 6-án, hétfőn este 18 órakor kerül sor a Nemzedékek terén. Az eseményre immár sokadszorra Csólyospálosra érkezik Sepsiszentgyörgyről a Kriza János Unitárius Vegyes Dalárda, amelyben Balázs Anti bácsi aktívan énekel.  Az ünnepség keretében beszédet mond Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a magyar parlament alelnöke is.

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel hívok és várok a rendezvényre.

Á. Fúrús János, polgármester

majsainfo

További friss hírek