Akkor most mi lesz a majsai gimivel???

Mit írtunk és mit nem a MajsaInfo cikkében?

Hogy eloszlassunk minden esetleges félreértést vagy félremagyarázást: a majsai Dózsa György Gimnáziummal kapcsolatos cikkünkben SEMMI OLYASMIT nem írtunk, hogy a gimnáziumi osztályok megszűnnének.

Miután az iskola vezetése az intézmény jövője kapcsán egyelőre nem kívánt lapunknak nyilatkozni, ugyanakkor a téma érthetően érdekli a majsaiakat, megkerestük a fenntartót, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy a tervezett katolikus átvétel megtörténik-e. Az ott kapott tájékoztatás nyomán hivatkoztunk a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre, miszerint a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz az iskola fenntartója július 1-től.

Egy másik oktatásügyi átalakulás – a szakképző intézmények összevonása – kapcsán pedig arra utaltunk, hogy a halasi Vári Szabó István Szakiskola szakképző centrummá válik, és nem tudni, hogy ez hogyan érinti majd a majsai gimi önállóságát.

Ugyanakkor egyetlen szóval sem említettük a gimnáziumi osztályok megszűnésének lehetőségét. Már csak azért sem, mert a fenntartóváltás és a gimnáziumi oktatás nem zárja ki egymást.

A nemzetgazdasági tárca hétfő este megjelent közleménye éppen azt hangsúlyozza, hogy a köznevelési törvény szerint “a szakképzési centrumok a gimnáziumi képzést nem csak kifutó rendszerben, hanem hosszú távon is folytathatják”.

Ugyanez a közlemény kiemeli: minden járásban meg kell teremteni a gimnáziumi képzés feltételeit.

Márpedig a majsai járásban csak egyetlen gimnázium működik…

MajsaInfo/Sebestyén István

 

További friss hírek