Agrikon: hatalmas ugrás előtt Majsa legnagyobb cége

agrikonAz Agrikon Családi  Nap alkalmából Velkey Pál vezérigazgatót kérdeztük a cég eredményeiről és terveiről.

„Kiváló szezont tudhatunk magunk mögött, a cég termelése meredeken emelkedik, köszönhetően annak, hogy két új projektet is megnyertünk. Így a folyamatosan erősödő német és osztrák piac mellett Csehországba és Belgiumba is szállítunk” – mondta el a MajsaInfónak Velkey Pál, az Agrikon vezérigazgatója.

Hozzátette: idén tíz százalékos növekedésre, és ennek nyomán 7,5 milliárd forintos árbevételre számítanak. A cég fő profilja továbbra is a mezőgazdasági erőgépekhez történő fülkegyártás, 80 százalékban ez köti le termelői kapacitásukat (17-18 ezer fülkét gyártanak egy évben).

A termelés bővülése miatt a munkahelyek számát is növelik: két éven belül a jelenlegi 370-ről 430-450 főre bővítik az állományt. Elsősorban hegesztőkre, lakatosokra és CNC-gépkezelőkre lesz szükségük. A cél pedig a 11 milliárdos árbevétel elérése 2016-ra. A válság előtt egyébként 720 dolgoztak a cégnél, ez később 167-re- csökkent. Az árbevétel pedig a rekord 14 milliárd után 6 milliárdra zsugorodott a krízis nyomán.

A növekedés tehát már most is látványos, és egyértelműnek tűnik, hogy az Agrikon a jövőben is őrizni fogja a „Kiskunmajsa legnagyobb munkáltatója” kitüntető címet.

Kötélhúzás az Agrikon Családi napon. Húzd meg jobban...!
Kötélhúzás az Agrikon Családi Napon. Húzd meg jobban…!

„A fejlődés érdekében már most jelentős beruházásokra került sor. Felújítottuk a festősorokat és hegesztőrobotokat állítottunk üzembe. A lényeg, hogy a hatékonyságunk javuljon, hiszen ezeknek a piacoknak a megtartásához a versenyképes ár önmagában kevés: folyamatosan jó minőséget kell produkálnunk. Ebben nagy segítséget jelentenek az elkötelezett dolgozóink, akik azonosulni tudnak a vállalat céljaival” – fogalmazott Velkey Pál.

Hangsúlyozta: az Agrikon magyar tulajdonú cég, amely saját forrásaiból finanszírozza a bővülést. Jelenleg a fülkegyártói piacon Európa első öt cége között vannak, de szeretnének bekerülni a top háromba.

Ennek egyik kulcsát a kiváló szakemberek jelentik.  Ezért terveik között szerepel a szakképzés újraindítása idén ősztől: a munkaügyi központtal és egy bajai képző céggel az Agrikon területén képzik majd a hegesztőket és a lakatosokat.

MajsaInfo

További friss hírek