Adományokat várnak a kömpöci templomkertben tervezett stációk építéséhez

kép: KVT

 Tíz éve újították fel kívül-belül a kömpöci Nagyboldogasszony templomot, ahol ismét látványos fejlesztésre, egy keresztút megépítésére készülnek.

– Néhány évvel ezelőtt az egyháztanács tagjainak részéről már felmerült egy kálvária építésének gondolata, ami most szeretnénk megvalósítani – mondta el Tisoczki László polgármester. A tervezett stációk mészkőből lennének és törhetetlen, égetett üvegből készülnének el a Krisztus kínszenvedését megörökítő ábrázolások. – Szeretnénk, ha a településünkön élők kicsit magukénak is éreznék a templom körül felállítandó keresztutat ezért adománygyűjtést hirdettünk az építkezés finanszírozására – sorolta Tisoczki László.
A számítások szerint a 14 stáció darabonként 250 ezer forintba kerül, így 3,5 millió forintot szeretnének összegyűjteni. A támogatók neveit megörökítik egy emléktáblán, de lehetőség van egy-egy stáció teljes finanszírozására is, ilyen esetben az adott mészkőoszlopon szerepel majd az adományozó család, magánszemély neve.
Természetesen az adományok mellett, az egyházközség is támogatja a keresztút megépítését és ha kell, a községi önkormányzat anyagilag is mellé áll a kezdeményezésnek.
Az adományokat 2021. június 30-ig lehet befizetni a községháza nyitvatartási idejében, Csáki Nándornénál. A tervek szerint az augusztusi templombúcsúra készülne el a templom melletti keresztút.

 

Forrás: KVT 

További friss hírek