A világ túloldalán kalandozik a majsai fotós

rokyNem mindennapi utazásra vállalkozik Rokolya Zsolt, majsai származású fotós.

Barátnőjével, Petrával Délkelet-Ázsia „ékszerdobozába”, Vietnámba látogatnak – és ami ismerőseik számára a legizgalmasabb: „élőben” közvetítik kalandjaikat. A szombati start előtt Zsolt a MajsaiInfónak beszélt a részletekről.  

Miért éppen Délkelet-Ázsia és Vietnám?

Mindig is nagyon vonzott Ázsia, egyikünk sem volt még a világ ezen részén. Rengeteg ismerősünket kifaggattuk, hogy Ázsia melyik részét ajánlják és a számos interjú, beszámoló alapján Délkelet-Ázsia egy kis izgalmas ékszerdobozára, Vietnámra esett a választásunk.

Az ország, annak ellenére, hogy nincsen “elturistásodva”, rendkívül sok látnivalóban gazdag. Ami igazán megfogott az azonban ismerőseink beszámolója arról, hogy milyen barátságosak és alázatosak a helyiek. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg emberrel össze fogunk barátkozni odakint.

Melyek lesznek a legizgalmasabb úticéljaitok?

Utazásunk első nagy úticélja Kambodzsa, ahol a világörökség egyik legkiemelkedőbb alkotását, az Angkor Wat templomkomplexumot fogjuk végigjárni 2 napban Innen fogunk egy elég hosszú (14! órás) buszúttal eljutni Vietnám legnagyobb déli városába, Ho Chi Minh City-be (Saigon). Itt a fő látnivalónk a klausztrofóbiások számára egyáltalán nem ajánlott Cu Chi alagútrendszer felfedezése, mely a Vietkong főhadiszállásaként szolgált a háború alatt.

Innen lesz még kb. 8 napunk földön/hajón/levegőben eljutni a 2000km-re található fővárosba, Hanoi-ba, melynek közelében, a HaLong öbölben egyedüli célunk, hogy két napon keresztül a hajóról a tengerbe ugráljunk.

trip

Mire kellett legjobban ügyelnetek a felkészülés során?  

Utazásunk szombaton indul, és nagyon kevés időnk volt minden repjegyet, vízumot elintézni. Szerencsére a kötelezően ajánlott oltásokat még épp’ időben sikerült felvenni (Hepatitisz, Tifusz és Tetanusz).

Milyen veszélyekkel számoltok?

A félnapos buszutakon előfordul, hogy mi sem sejtve utazol, és a végállomásra érve látod, hogy a nagy csomagodat kirámolták. A legnyilvánvalóbb veszély azonban a malária és a dengue szúnyogok, ezek ellen már beszereztünk 3 csomag szukut.

Hol lehet titeket követni?

Itt, az erre a célra létrehozott blogunkon fogunk beszámolni legfrissebb kalandjainkról. A tervek szerint másfél-két naponta jelentkezünk majd.

Sebestyén István

További friss hírek