A rácsok mögé vonult az ítélet után a két majsai rabló

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2018. május 22-én rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 20 éves és egy 30 éves kiskunmajsai férfit, akik 2018. április 22-én hajnalban Kiskunmajsán bántalmaztak és kiraboltak egy ittas férfit.

2018. április 22-én hajnali 4 óra körüli időben a sértett férfi egy kiskunmajsai buszmegállóban várakozott. A közelben csavargó vádlottak látták, hogy a sértett ittas, ezért elhatározták, hogy leütik és elveszik az értékeit.

A vádlottak a sértetthez léptek, a fiatalabb rabló beszélgetni kezdett vele, majd hirtelen ököllel arcon ütötte és a földre lökte. A 20 éves vádlott a sértettet a földön leszorítva tartotta, eközben ököllel tovább ütlegelte. A bántalmazásba ekkor kapcsolódott be az idősebb bűntársa, aki a földön fekvő sértettet rugdosta.

A verés közben a fiatalabb vádlott benyúlt a sértett jobb nadrágzsebébe és onnan kirántotta a sértett mobiltelefonját, kulcscsomóját és mintegy 3.000 forint készpénzét, majd a vádlottak a zsákmánnyal együtt elhagyták a helyszínt. A sértett a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a vádlottakat a rablás után egy órával elfogták, ennek során a mobiltelefon, a készpénz és a kulcscsomó is előkerült, így a kár megtérült. A rendőrök a rablókat őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlottakat rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban 2018. május 22-én bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a tárgyaláson a büntetett előéletű vádlottakat – akik közül az idősebb többszörös és különös visszaeső – bűnösnek mondta ki rablás bűntettében és a fiatalabb vádlottat 2 év 4 hónap börtönre, míg bűntársát 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A bíróság mindkét vádlottat a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett, így a vádlottak a büntetésük letöltését azonnal megkezdték.

(Bács-Kiskun Megyei Főügyészség)

További friss hírek