A prózamondó verseny eredményei

 

November végén rendezték meg a járási prózamondó versenyt a Kiskunmajsai Városi Könyvtárban. A hagyományos megmérettetés Szabó Magdára emlékeztek a résztvevők. 

A József Attila- és Kossuth-díjas írónő idén lenne száz éves. A Kiskunmajsai Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenei betétek között Balogh Ramóna Szabó Magda műveiből olvasott fel részleteket. Ramóna egykor majsai gimnazistaként és szanki kisdiákként maga is számtalan prózamondó, versmondó, mesemondó és szép magyar beszéd versenyen szerepelt a városi könyvtárban, ahonnan továbbjutva országos versenyeket is nyert. Jelenleg a Szeged Televízió munkatársa, és vendégként érkezett a prózamondó versenyre, amelyen a zsűri elnöki tisztét is betöltötte.

A megmérettetésen helyi és kistérségi iskolák diákjai mutatkozzak be egy-egy szabadon választott, illetve egy kötelező prózarészlettel. A kettő összetett eredményeként születtek meg a végső helyezések.

A következő eredmények születtek:

Alsó tagozat:

1. Péntek Zoé, Arany János Általános Iskola

2. Lakatos Mendel, Arany János Általános Iskola és megosztott

2. helyezés Terbe Natasa, Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola

3. Németh Gábor, Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola

Felső tagozat:

1. Szabó Vivien, Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola

2. Béres Anna Karolina, Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola

3. Dér Dominika, Arany János általános Iskola és Pekker Róbert Gy. Szabó Béla Ált. Iskola, Szank – megosztott helyezés

Középiskola:

1. Petelei Ildikó

2. Tabajdi Anna és Balogh Ákos – megosztott helyezés

3. Fejes Fanni

Különdíj: Bartha István

Mindannyian a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákjai.

Nem volt könnyű a zsűri dolga, amit a megosztott helyezések is jeleznek. Balogh Ramóna mellett a zsűri tagjai voltak: Bakó Éva pedagógus, Kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Szakgimnázium és Kollégium; Kálmánné Pócsik Éva pedagógus, Arany János Általános Iskola, Laszák Andrea pedagógus, Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola, Szabóné Szathmári Katalin pedagógus, Szanki Gy. Szabó Béla Általános Iskola.

További friss hírek