A megyei közgyűlésen is téma volt a bűnrossz kígyósi út

 

A jobbikos Kollár László szólalt fel a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés múlt pénteki ülésén a Felső-Kiskunság „úttalan útjainak” helyrehozatala érdekében.

„A megyei közgyűlések helyszíneit járva megtapasztalhattuk, hogy a megyei színvonalhoz képest megyénk 4. választókörzetének úthálózata jóval gyengébb állapotú, mint a többi térségé. Az itt élők ugyan úgy adófizetői a magyar államnak, mint bárki más, az általuk megvásárolt üzemanyagban ugyanaz a mértékű útalap hozzájárulás és adómérték található, mint bármely más, magyarországi térségben élőknek, mégis arra kényszeríti őket az utak állapota, hogy az átlagnál többet költsenek járműveik karbantartására, illetve emelt kockázatok között és indokolatlanul több időt töltsenek az utakon a megnőtt utazási időtartam miatt” – fogalmazott Kollár, hozzátéve, hogy Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa kivezető úthálózata minősíthetetlen állapotban van.

A két települést összekötő út kivételével – mely 2014 előtt újult meg – egyedül a Kiskunfélegyházáról Tiszaalpár irányába vezető út első 10 km-e és a Jászszentlászlóról Bugac irányába vezető út első 1,5 km-re újult meg – tette hozzá.

A képviselő az alacsonyabb rangú utak között kiemelte többek között a Kiskunmajsa és Kígyós-Gárgyán közötti utat is. „Erre az utóbbira már az a jellemző, hogy egy nyomtáv szélességű aszfaltréteg sem maradt meg a makadám út alapján” – fogalmazott, kérve „a segítségét, lobbierejét mind a közgyűlés tagjainak, mind elnök úrnak”.

Fotók: Dabis Tibor

További friss hírek