A majsai fantáziaország

 

Az idei nyáron is összegyűltek szép számmal az Olvasó-és Drámatábor lakó a könyvtárban. Dr. Törökné Kuklis Edit beszámolója: 

Nagy izgalmak közepette kezdődtek a „színjátszósdi napok„- hiszen sok új gyermek érkezett hozzánk. Az egész napos táborban hétfőtől péntekig a fantázia ország határtalanságát élveztük.

Csoportfoglalkozásaink során kötetlen beszélgetésekkel megismerkedtünk egymással- kinek mi a kedvenc időtöltése és miért választotta a táborunkat. A lényeg-az önmegvalósítás, a játékosság, az önkifejezés az olvasmányélmények és életélmények alapján. Könnyebb volt a meséken átvinni ezt a szemléletet és bábjátékozással a kommunikációs párbeszédek dialógok is hamarabb érthetővé váltak.

Kaptunk lehetőséget igazi színpadon is kipróbálni magunkat,-így a dramatizálás eszközeivel témaválasztás, forgatókönyvírás, szereplők, rendező, kellékes, díszletezők, technikusok stb.… mindenkinek akadt munkája bőven. Ahogy teltek a napok egyre inkább megjött a kedvük a gyerekeknek. A szerep-szituációs-szoborjátékozást felváltotta a drámajátékozás. Közben az önkéntes szolgálatot teljesítő diákok nagy lelkesedéssel segítették a gyerekek kibontakozását akár díszlet vagy bábkészítésben. Sőt kaptunk tőlük egy szép díszletet, amely a következő táborig őrzi a gyermekrészleg mesefalát.

A városvezetés jóvoltából városnéző körútra mehetett dottóval (kisvonat) a csapat.

A tábor elérte célját.A gyerekek egy vidám irodalmi és színjátszósdi világban kijátszhatták magukat. Sokat tanultak észrevétlenül. Fejlődtek, alkalmazkodtak, segítettek, buzdították egymást.

Az utolsó nap hagyományosan felléptek a gyerekek- és egy kis műsorral kedveskedtek Szülőknek, családoknak, kis barátoknak. Nem véletlen, hogy mindenki a maximális pontszámot kapta.

Köszönjük, az élményt az idei tábor kincsesládája becsukódik, a függöny legördül. Mi meghajolunk és elbúcsúzunk.

Várunk mindenkit szeretettel könyvtárunkba egész évben olvasni és találkozni is.

Szép nyarat!

Segítőink:

Dragon Elizabet, Görög Nikolett, Fekete VivienDózsa György Gimnázium önkéntességi szolgálatot teljesítő diákok.

Faludi Busa Orsolya az angol nyelv játékos-foglalkozásaiért – az Arany János.Általános Iskolából

Bubori Tamás- Konecsni György Kulturális Központ: a színpad biztosításáért a színpadi világ bemutatásáért a fény-hangtechnikák elvarázsolásáért.

Illés Emese –fotós és tudósító – táborainkról-Konecsni György Kulturális Központ

Kránicz Mária –Nemes Nóra: kézműves technikák bemutató foglalkozásáért.

Csipak Marika néni-hagyományőrző kézműves foglalkozásáért

Kiskunmajsa Város: a Dotto városnéző kisvasút igénybevételéért.

Patyi Róbert szülő: a zárónapi ünnepi falatkák(amerikai fánkocskák)-felajánlásáért.

Vasút étterem: a menüztetésért

A helyi médiáknak: Majsa Infó, Kunság Hírlap, Sirius Rádió és a közösségi portálok.

 

Köszönjük az Oktatási Intézmények partnerkapcsolati együttműködését, hogy táborainkat változatlanul látogatják diákjaik.

Köszönet a Szülőknek és a gyerekeknek a bizalomért az élményért!

Képgaléria:

További képek megtekinthetők a könyvtár facebook oldalán, ide kattintva.

 

További friss hírek