A károsult család támogatná a temetői kamerarendszert

okolEgyelőre nincs megállapodás a temetői rongálások elleni védekezés ügyében. A károsultak pénzzel is beszállnának.

Mint arról írtunk, múlt héten egyzetetés történt a városvezetés, a katolikus egyház és a temetőt fenntartó cég képviselőinek bevonásával arról, hogy miként lehetne megelőzni a temetői rongálásokat, lopásokat. Akkor Faludi Tamás polgármester részéről felmerült a kamerarendszer bővítésének lehetősége: a temető környékén három új kamerát helyeznének üzembe.

Fejlemény az ügyben, hogy az egyik károsult család képviseletében Valentovics Bea cikkünkre reagálva azt írta a Facebookon, hogy a maguk részéről akár anyagilag is támogatnák a projektet.

Mint fogalmazott: “A károsult család nevében és minden korábbi ok folytán károsultak nevében szeretném megköszönni, minden érintett félnek (egyházközségnek, önkormányzatnak, SZIGÜ), hogy megpróbálnak megoldást találni erre a több éve húzódó problémára. Kivitelezési költségekhez is szívesen hozzájárulnék (gondolom és remélem mások is), mint ahogy a Kápolnához is. Köszönöm a Kunsági Hírlapnak is, hogy beszámolt az esetről és talán közvetve/közvetlenül elindította a folyamatot. Még egyszer köszönöm mindenkinek!!!”

Kosik Sámndor, az egyházközség elnöke a MajsaInfónak elmondta, egyelőre nincs még kiérlelt álláspontjuk az ügyben. Ugyanakkor azt fonosnak tartják, hogy az esetleges kamerarendszer mellett más megoldási javaslatok is szülessenek. Példaként említette a polgárőrök szerepét, akik a járőrözéssel hatékony bűnmegelőzési szerepet is betöltenek.

alfagsm_2

MI

További friss hírek