A jászszentlászlói polgármester beszámolója

kép: KVT
Jászszentlászló elkészítette a saját, a Jászszentlászló-Móricgát önkormányzati társulás és a közös önkormányzati hivatal zárszámadását.
Nagy András polgármester elmondta: a község idei költségvetésében elvégezték a módosításokat és kijelenthető, hogy Jászszentlászló költségvetése stabil.
A már megvalósult fejlesztések közül kiemelkedik az új bölcsőde építése, amelynek ünnepélyes avatóját augusztus 21-én tartják.
Egy újabb útfejlesztés – az elmúlt időszakban immár a tizenharmadik – is elkészült a Móra Ferenc és az Iskola utcáknál.
Egy régóta várt útfelújítás is megkezdődött Jászszentlászló és Móricgát között.
A következő időszak legnagyobb munkáját a szennyvíztelep bővítése jelenti. A kivitelező kiválasztása után, várhatóan jövő év tavaszán kezdődhetnek a munkák.
Nagy András örömmel számolt be, hogy kisebb korlátozásokkal, de megnyithatták az öregek otthonát. Más területeken, intézményekben, iskolákban is visszatérhetett szinte minden a megszokott rendbe, de a hatályos járványügyi előírások betartására ügyelni kell.
Jövő héttől változik az önkormányzati hivatal munkarendje, azaz visszaáll a régi ügyfélfogadás rend, amikor szerda kivételével várják az ügyfeleket.
A polgármester arról is beszélt, hogy újra megkezdték a betegszállítást és tervezik egy kupakgyűjtőszív felállítását is.
A helyi ünnepnapok közül már eldőlt, hogy nem tartják meg a falunapot, de egyéb rendezvényekre várják a lakosságot.
Patyi Norbert alpolgármester elmondta: Nagy Feró és a Beatrice ad majd koncertet június 26-án Jászszentlászlón. A koncert ingyenes lesz, de csak védettségi igazolással lehet megtekinteni

 

Forrás: KVT 

További friss hírek