A főtér fejlesztése

kép: KVT

Kiskunmajsa jelenlegi önkormányzata a múlt év októberében örökölte meg a városközpont felújításával kapcsolatos feladatokat az előző képviselő-testülettől.

– Nekünk az volt a dolgunk, hogy a közbeszerzés eredményét kihirdessük – nyilatkozta Patkós Zsolt polgármester, aki hozzátette: jóval nagyobb összegű árajánlatok érkeztek, mint amiről a támogatás szólt a főtér, a sétálóutca és a piactér felújítása kapcsán. A beruházáshoz eddig már több mint 100 millió forintot kellett hozzátenni a városnak. Az összeg kompenzáláshoz a megyei önkormányzat is hozzájárul, de nagyobb problémát jelentett az átalakítások előkészítetlensége. Az építkezés során felmerült problémákról Balázs Zoltán fővállalkozó számolt be a KVT Médiának.

A téren megkezdődött az új buszöblök kialakítása, és új öntöző rendszer is épül, melynek segítségével az egész tér zöldfelületét locsolni tudják.

Serbán György alpolgármester elmondta: több olyan terület felújítást is vállalta az önkormányzat, melyek az eredeti tervekben nem szerepeltek, így például a templom és a volt tiszti ház melletti járdaszakasz is megújul. A téren három új gyalogátkelőhely is létesül, melyek kiemelt világítása is plusz költséget jelent a városnak.

Forrás: KVT

További friss hírek