90 milliós beruházás fejeződött be Csólyospáloson

 

Európai uniós vissza nem térítendő támogatással megépült a IV. ütemben tervezett csapadékvízelvezető csatornahálózat Csólyospáloson.

A község önkormányzata belterületi csapadékvíz csatorna hálózat kiépítésére nyert támogatást a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a ”Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések„ témakörében. A településen 2018. december végére 100 %-os készültségi szintet ért el a beruházás. A Kölcsey, Bartók, Rákóczi, Vörösmarty és Kossuth utcákban valósult meg a tervek szerinti csapadékvíz csatornarendszer.

A településen összesen 2083 fm hosszú, zömében nyílt burkolt csapadékvízelvezető csatorna épült meg, elősegítve ezzel a belvizes területek víztelenítését, ezáltal a belvízkárok megelőzését. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 100 százalékos támogatás összege: 90.000.000,- Ft volt.

A projekt célja: a települést veszélyeztető helyi vízkár és belvizek okozta káresemények kockázatának mérséklése, további környezeti káresemények megelőzése, a belterületi csapadékvíz elvezető árokrendszer kiépítésével, belvízelvezető csatornák rekonstrukciójával, építésével.

A projekt illeszkedik a régiós és országos területi célokhoz.

További friss hírek