75 millió forintos turisztikai célú támogatást kapott Kiskunmajsa

kép: KVT
Kiskunmajsa életében a turizmus, a fürdő és a majsai vállalkozások szorosan összefonódtak, hiszen egy jó évben mintegy 300 ezer fürdővendég jön a városba, akik közel 70 ezer vendégéjszakát töltenek itt – mindezekről is szólt Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere, aki hozzátette: ezek a számok is meghatározzák azt, hogy a turisztikai fejlesztéseket a jövőben is kiemelten kell kezelni.
– Tavaly októberben már elkezdődött egy olyan előkészületi munka, amely arról szól, hogy Majsán és a térségben, hogyan tudjuk elhelyezni azt a turisztikai fejlesztést, amelyet a különböző települések önállóan szeretnének meghatározni, és hogyan tudjuk mindezt egy rendszerbe téve, egy olyan turisztikai desztinációt létrehozni, amely egy nagyobb kínálatot jelent Majsára, a térségünkbe vagy a Duna-Tisza közébe érkező vendégek számára – mondta el Patkós Zsolt, aki arról is beszámolt, hogy sikerült egy nagytérségi turisztikai koncepciót összeállítani.
Kiskunmajsa nemrégiben 75 millió forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől egy turisztikai megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, amely a térség településeire vonatkozik.
Majsa mellett Szank is megkapta ezt a lehetőséget, ahol 15 millió forintot fordíthatnak a tervezésre, amit jövő évben kezdenek.
– Néhány éven belül jelentős változások, turisztikai fejlesztések fogják mindezt követni nem csak Kiskunmajsán, hanem a környező településeken is – fogalmazott Patkós Zsolt.

Forrás: KVT

További friss hírek