46 éve nem volt ilyen: befejeződött a gimnázium felújítása + fotók

Mintegy 143 millió forintból szigetelték az épületet és cserélték ki a nyílászárókat. Íme a Projekt Iroda közleménye. 

Kiskunmajsa Város Önkormányzata 2015 szeptemberében 143,20 millió forint – 100 százalékos támogatási intenzitás mellett – vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című pályázati konstrukcióban az Új Széchenyi Terv keretében. A 143,20 millió forint összköltségvetésű beruházásban Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületének energetikai fejlesztése valósult meg.

A Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium gimnáziumi feladatokat ellátó épületének energetikai fejlesztése érdekében a projekt keretében teljes körű szigetelésére került sor a 2015.09.01. és 2015.12.03. közötti időszakban. A kivitelezési feladat kiterjedt a gimnázium külső határoló falainak teljes hőszigetelése, a födém hő- és vízszigetelésére, valamint a külső nyílászárók cseréjére.

A fejlesztés óriási mérföldkő a működését 1956. szeptember 1-én megkezdő Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium életében. Az oktatás 1969. október 1-től a jelenlegi épületben történik, azonban az eltelt 46 év alatt érdemi felújítás, korszerűsítés nem történt. A fejlesztés azért vált szükségessé, mert fűtési időszakban az épület fenntartása a nem megfelelő hőszigetelés, az elöregedett nyílászárók miatt nem volt gazdaságos és energiatakarékos. A több mint 170 db nyílászáró cseréje és a 3.923 m2 szigetelés a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát épületet eredményezett.

Elmondható, hogy az iskola épületének hőszigetelése valamint nyílászáróinak cseréje olyan fejlesztés, amely pozitívan szolgálja a kiskunmajsai és vidéki fiatalok érdekeit.

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást. A megvalósult fejlesztés eredményeképp nagymértékben csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása (53,87 t/év) és az épület éves energiaszükséglete (955,22 GJ-lal), ami jelentős mértékű költségmegtakarítást eredményez a működtetésben.

MI

További friss hírek