3 és fél évet kapott a piactéri rabló

bilincsA kamerarendszernek köszönhetően bukott le F. Attila, aki húsvét hétfőjén saját ismerősét rabolta ki.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség május 27-én rablás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a 20 éves kiskunmajsai F. Attilát, aki április 21-én 22 óra 30 perc körüli időben Kiskunmajsán a piactéren kirabolta az ismerősét, készpénzt és mobiltelefont vett el tőle.

Mint arról korábban beszámoltunk, a majsai köztéri kamerarendszer fejlesztésének köszönhetően a rablás kapcsán a rendőröknek nem csak a gyanúsítottat sikerült elfogniuk, hanem megalapozott bizonyítékokkal is tudtak szolgálni a vádhatóság felé.

Mint kiderült, a vádlott és a 32 éves kiskunmajsai sértett ismerősök voltak, április 21-én közösen italoztak. A sértett fizetett, így a vádlott látta, hogy van nála pénz. 22 óra 30 perc körüli időben a férfi sértett hazafelé indult. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi cimborája értékeit, ezért a piactéren sétáló sértett után futott.

Amikor utolérte, jobb ököllel hátulról fejbe ütötte a sértettet, ami miatt a férfi a földre, hasra esett. Ekkor a vádlott a sértett fejét a földre szorította, majd nadrágjának jobb hátsó zsebéből kivett 8 ezer forint készpénzét és a sértett mobiltelefonját. A bántalmazás miatt a sértett a fején 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett, az okozott kár nem térült meg – mondta a baon.hu-nak dr. Schmidt Gábortól, a Bács-Kiskun Megyei főügyészség szóvivője.

A rendőrök április 29-én elfogták és őrizetbe vették a rablót, majd a járási ügyészség május 27-én gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki rablás bűntettében és 3 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

majsainfo

baon.hu/MajsaInfo

További friss hírek