2020-ig minden tanyán lesz áram

Legalábbis ez a kormány terve. Most indul a felmérés.

A kormány célkitűzései között szerepel, hogy az összes magyarországi tanya 2020. évig villamos energiával történő ellátása megvalósuljon. Ennek kapcsán a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal május 1-ig lefolytatja a megyei tanyák villamos energiával történő ellátását megalapozó felmérését – tájékoztatott a kormányhivatal.

A hivatal munkatársai április végéig felkeresik a megyében található összes tanyát a felmérés elvégzése céljából. A munkatársak kizárólag kérdéseket tesznek fel az ott lakóknak egy kérdőív alapján, valamint fényképfelvételt készítenek, hogy minél pontosabb képet kapjanak a tanyák állapotáról, helyzetéről, egyéb hatósági intézkedés kezdeményezésére nem kerül sor.

A kormányhivatal kéri a tanyák lakosságát, szíveskedjenek segíteni a kiérkező kormányhivatali dolgozók munkáját azzal, hogy együttműködnek a felmérések során.

Továbbá felhívják a tanyán élők figyelmét a csalók esetleges tevékenységének kivédésére. A kormányhivatali munkatársak minden esetben igazolják magukat fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel. Magát igazolni nem tudó személyt ne engedjenek be az ingatlanaik területére, ne válaszoljanak a kérdéseire – hangsúlyozzák.

MI

További friss hírek