2017. évben is elindul a „Nyári diákmunka” program

 

Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. május 30-i bejelentése alapján 2017. július 1-jétől 2017. augusztus 31-ig tartó időszakban ismét foglalkoztathatók a „Nyári diákmunka” program keretében a diákok a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.
A program célcsoportjába azok a 16-25 év közötti, nappali tagozaton, tanulói, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok tartoznak, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb, foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal.

 

A programhoz csatlakozás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál közvetítést kérőként regisztrálja magát.

Ehhez a személyes okmányok, valamint érvényes diákigazolvány, vagy iskolalátogatási igazolás szükséges.

 

A diákok 2017. június 19-től regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán, melynek elérhetőségei Bács-Kiskun megyében az alábbi linken

http://bacs-kiskun.munka.hu/engine.aspx?page=bacs_elerhetoseg_munkaugyi_kirendeltseg megtalálhatóak.

 

A program keretein belül a foglalkoztatás történhet a települési önkormányzatoknál, illetve az önkormányzat fenntartásában álló, önkormányzati alapfeladat ellátását végző intézménynél.

 

Legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás, ami azonban nem lehet több mint a minimálbér – szakképzettséget igénylő munkakörökben a garantált bérminimum – időarányos hányada, azaz szakképzettek esetében 120.750 forint a szakképzetséggel nem rendelkezők esetében 95.625 forint személyenként és havonta.

 

A támogatás kizárólag a Foglalkoztatási Osztály által munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.

 

További információért kérjük, forduljon a Foglalkoztatási Osztályon dolgozó kollégáinkhoz!

 

 

Dr. Kállainé dr. Tóth Ildikó

         mb. hivatalvezető

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 

 

További friss hírek