180 millióból újult meg a Menedékváros + fotógaléria

 

 Szerdán ünnepélyes keretek között mutatták be az épületet. 

A Menedék Alapítvány által működtetett intézményben a 2013 szeptemberében indult projekt eredményeként a Családok Átmeneti Otthonát és a Hajléktalanok Átmeneti Otthonát is magába foglaló épületben kényelmesebb, akadálymentesített életteret hoztak létre az ott gondozottak számára. Mindezt az Új Széchenyi Terv 180 millió forintos pályázati forrásából.

Az intézményeknek helyet adó 40 éves panelház korábban műszakilag és esztétikailag is erősen leromlott, üzemeltetése és fenntartása már szinte elviselhetetlen terhet jelentett a Menedék Alapítványnak. A kialakult körülmények jelentősen megnehezítették az intézményekben ellátottak mindennapjait és olyan többletfeladatokat róttak az Alapítvány munkatársaira, mely már túlmutatott munkakörükön, személyes vállalásukon.

A pályázati támogatás segítségével most megvalósult az épület teljes külső hőszigetelése, nyílászárócseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése és napkollektoros központi használati melegvíz-ellátása, Ezen kívül megtörtént mindkét intézmény részleges akadálymentesítése is. Saját erőforrások mozgósításával, a sikeres pályázat nyújtotta lehetőségeket kihasználva, számos korábban eltervezett további műszaki fejlesztés is megvalósulhatott most. A beruházás nem csak a zsúfoltság csökkenését jelenti a több mint 100 fő ellátott számára, hanem a különböző szolgálatok, illetve intézmények jobb elkülönülését is, továbbá az Alapítvány munkatársai számára is kedvezőbb munkakörülményeket biztosít

A megújult Menedékvárost szerdán ünnepélyes keretek között avatták fel: a nemzeti színű szalagot Kovács Zoltán, a Menedék Alapítvány elnöke, Rausch Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke, valamint Ábrahám-Fúrús András vágták át.

Fotógalériánkban az ünnepség eseményeit, illetve a Dózsa-gimnázium diákjai által készített falfestményeiket is megtekintheti (ezeket a fotókat Dobric Vlado készítette).

MajsaInfo

 

További friss hírek