15. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál – Csólyospálos

 

A tervek szerint az idei évben is sor kerül Csólyospáloson a hagyományos Nyári Birkapörköltfőző Fesztiválra. Az önkormányzat legnagyobb sport, kulturális és gasztronómiai eseménye minden esztendőben július utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre. Aki tehát szereti az e fajta kikapcsolódási lehetőséget, nem érdemes július 28 – 30 közötti időszakra (péntektől vasárnapig) más programot terveznie.

28-án, pénteken este természetesen ismét kinyit a Rocksátor a sportpályán. Ezúttal a legendás KEROZIN együttes (képünkön) élő koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők. A Debrecenből érkező csapat annak idején a Kismalac című dallal robbant be a köztudatba, és azóta több mint ezer bulin vannak túl. Az eredetileg duóként indult formáció az évek alatt teljes zenekarrá nőtte ki magát és szünet nélkül koncertezik.

A három napos fesztivál programjaival kapcsolatban már az is biztosra vehető, hogy 29-én, szombaton délután Kaczor Feri, a mulatós zene koronázatlan királya szórakoztatja majd a közönséget, este pedig óránként váltják egymást a neves előadók. Színpadra lép Aradi Tibor, Korda György és Balázs Klári, a Fourtissimo együttes, valamint Varga Miklós is. Éjszaka pedig – Csólyospáloson először – „folyékony tűzijátékot” láthat a közönség, amely a fények, színek, szökőkutak játékának varázslatos kombinációja.

Á. Fúrús János polgármester április 24. napján egyeztetett a rendezvény szervezőbizottságával, a részletes program  – várhatóan – június elején válik ismertté.

 

További friss hírek