15 éves a csólyosi Birkapörköltfőző Fesztivál

 

15. életévébe lépett a csólyosi Birkapörköltfőző Fesztivál, ami idén július 28-30 között kerül megrendezésre a településen. A szervezők idén is kitettek magukért, hiszen a háromnapos rendezvény alatt színesebbnél színesebb programokkal találkozhatunk, a sport, a gasztronómia és a zene területén egyaránt. 


 

Csólyospálos Nagydíj 22. alkalommal

1996-ban mérték össze az erejüket  a csólyosi és a pálosi focisták először úgy, hogy a győztes csapat elnyerte  a Csólyospálos Nagydíjat. 21 évvel ezelőtt a pálosiak 2 : 1 arányban bizonyultak jobbnak ellenfelüknél és ezáltal 1 évig jogot szereztek a trófea birtokolására. Azóta a Török Imre erdélyi fafaragó által kifejezetten erre a célra készített kupát többnyire felváltva nyerték el a csapatok. (A jelenlegi állás 11 : 10 Pálos javára.)

A versenysorozat kiírása szerint minden évben egy meccset kell játszani. 2017-ben július 29-én, szombaton délelőtt 10 órakor, a 15. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál keretében  kerül sor az immár 22. Csólyos – Pálos labdarúgó-mérkőzésre a sportpályán. A rendezők minden érdeklődőt és pályára lépni szándékozót szeretettel várnak, a belépés ingyenes. Az összecsapást különlegessé teszi, hogy a budapesti Varga Ferenc ezúttal is egy serleget ajánlott fel a meccs legjobb játékosának, amelyet közvetlenül a mérkőzés után személyesen ad majd át.

A hagyományoknak megfelelően az idén ismét látogatást tesznek községünk erdélyi, magyarlakta testvértelepülésén élő öregfiúk korú futballisták Csólyospáloson. A találkozót az teszi különlegessé, hogy éppen 25 esztendeje, 1992-ben találkoztunk erdővidéki barátainkkal először.

A jubileumi közös program időpontja egybeesik a 15. Nyári Birkapörköltfőző Fesztiváléval. (július 28-30)

Természetesen a szokásos labdarúgó-mérkőzés most sem marad el, hiszen a két település hasonló korú focistái július 30-án, vasárnap 17 órakor a sportpályán mérik össze az erejüket.

Minden focit kedvelő érdeklődőt szeretettel várunk!

CSÓLYOSPÁLOSI ÖREGFIÚK LABDARÚGÓ-CSAPAT. ALAPÍTVA: 2005.05.01.

HAJRÁ CSÓLYOSPÁLOS, HAJRÁ MAGYAROK!

 

Á. Fúrús János

polgármester

www.csolyospalos.hu

További friss hírek