VIDEÓ: Mindenki Szikora Melindát méltatja

A csapattagok mellett az EHF TV is kiemelte a majsai klasszis teljesítményét.

A Bajnokok Ligájában minden egyes pontért meg kell küzdeni, és mindegyik idegenbeli mérkőzésen elért döntetlen, vagy éppen győzelem rengeteget érhet a végelszámolásnál. Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a horvát Podravka elleni hazai győzelem után vasárnap a Fleury otthonában elképesztő küzdeni tudásáról tett tanúbizonyságot, egy pillanatra sem adta fel az olykor reménytelennek tetsző meccset, és végül meg is lett a jutalma. Cifra Anita az utolsó másodpercben alakította ki a 28–28-as végeredményt, a találkozón azt megelőzően legutóbb a 4. percben volt döntetlen az állás, végig a Fleury vezetett…

A francia bajnok ellen 4 gólt szerző Lukács Viktória a fradi.hu-nak elmondta, minek köszönhető, hogy a 8–1-es és 12–5-ös hátrányban sem adta fel a magyar bajnok, és végül egy pontot elhozott a csoport egyik legerősebb csapatától. „Az segített sokat a döntetlen kiharcolásában, hogy végig, egészen az utolsó percig higgadtak tudtunk maradni – véleményezte a történteket a 19 éves jobbszélső, aki Szikora Melinda újabb remeklésére is kitért. – A meccs elején sok ziccert elhibáztunk, de a nagyon jó kapusteljesítmény segített átlendülni a nehézségeken. Elkezdtük belőni a helyzeteinket, így vissza tudtunk jönni a meccsbe. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a csapat játékához.”

A franciaországi pontszerzés hatalmas lelki pluszt jelenthet a csapatnak, amelyre jelentős feladatok várnak a következő másfél hétben. A Bajnokok Ligája B-csoportjában két forduló után élen álló együttesünk vasárnap, november 1-én a szintén hárompontos német Thüringer otthonában játszik, három napra rá a Győrt fogadja bajnokin az Elek Gyula Arénában, az azt követő szombaton pedig a SYMA Csarnokban lép pályára a BL-ben, ismét a Thüringer ellen.

Szikora Melinda egyik védését az EHF TV is beválogatta a forduló öt legjobbja közé, mégpedig a második helyen, íme:

fradi.hu/MajsaInfo